آیا می دانید لاهیجان شهر چای و ابریشم است؟
لاهیجان با تاریخی کهن و فراز و نشیب بسیار در شرق استان گیلان واقع شده است . این شهر از شمال به دریای خزر ، از جنوب به سیاهکل و دیلمان ، از مغرب به آستانه اشرفیه و از مشرق به لنگرود محدود است . بر طبق روایتی قدیمی این شهر به وسیله لاهیج بن سام بن نوح ساخته شده است ، لاهیجان با توجه به اینکه در دوران ساسانیان و پیش از آن مهمترین مرکز تولید و تجارت ابریشم منطقه بوده به نام شهر ابریشم نیز شناخته می شود.این شهر سال ها مرکز گیلان «بیه پیش» و به گواه تمام مورخان از شهرهای باستانی ایران بوده و در دوره ساسانیان نیز شهری آباد بوده است. لاهیجــان از نظر سابقه شهری قدمت زیادی دارد و قبل از شهر رشت مرکز گیلان بوده است
این شهر سرزمینی هموار و جلگه ای است که حاصل رسوبات به جا مانده از سفیدرود می باشد.جلگه لاهیجان به علت زیبایی و قدرت حاصلخیزی اراضی و وجود فرآورده های کشاورزی و منابع اقتصادی ، امتیاز خاصی در بین شهرهای استان گیلان کسب کرده است . لاهیجان از زیباترین شهرهای استان گیلان بلکه ایران است . موقعیت جغرافیایی این شهر در ناحیه پایکوهی که تپه ماهورهای آن را بوته های همیشه سبز چای ، در ردیف کاری های هندسی پوشانده است ، همراه با معماری بسیار زیبا و خانه های ویلایی با سقفهای سفالی و رنگ آمیزی ، جلوه زیبایی به شهر بخشیده است. لاهیجان به علت واقع شدن در بین دریای خزر و سلسله جبال البرز از هوای لطیف و مطبوعی برخوردار است کـــوه های شیطان کــــوه و عطاکوه در شـرق لاهیجان از نمــــونه های بارز رشته کوه البرز در این منطقه است .شهر لاهیجان با وسعت یک هزار و سیزده هکتار در حال حاضر دارای 166/191 نفر جمعیت می باشد.
لاهیـجان از نظر فرهنگی یکی از شهرهای مهم استان گیلان بوده و حدود 90درصد مردم این شهر باسواد می باشند . لاهیجان زادگاه شخصیت های معروفی چون یوحنا (صاحب انجیل یوحنا) ، کوشیار( استاد ریاضی ابو علی سینا) ، مهیار (از شاعران و دانشمندان قرن چهارم ) ، حکیم ملا عبدالرزاق فیاض لاهیجی ، شریف لاهیجی ، علامه ذوفنون لاهیجی ، سلار دیلمی ، دکتر محمد رضا حکیم زاده (بنیان گزار آسایشگاه های معلولین رشت ، اصفهان و کهریزک تهران ) و زادگاه ده ها و صدها ادیب و فقیه دیگری است که بسیاری از آنها نقش بسزایی در تعالی فرهنگی و علمی کشور داشتند لاهیجان به دلیل موقعیت طبیعی خاصی از نظر اقتصادی منطقه ای کشاورزی صنعتی است.
کشت چای نیز در سال 1319 شمسی با همت محمد میرزای چای کار (معروف به کاشف السلطنه) در لاهیجان رونق و گسترش یافت وجود صنایع دستی بامبـــو بافی ، شــال بافی ، خـــراطی ، سـفالگـــری ، کارخانه های چایسازی و برنجــــکوبی ، کلوچه ســازی ، پیله خشک کنی و ده ها کارخانه صنعتی دیگر از مراکز اقتصادی لاهیجان به شمار می رود.